Min cykel är back!

Back from the dead!

Efter att ha lyckats tappa bort min cykelnyckel - och bara den, dessutom - under en utekväll förra helgen har jag nu äntligen fått låset fixat. Min översnälle kvartersvärd hjälpte mig att skära av det, och efter en vecka av timslånga promenader kan jag äntligen röra mig fritt igen. Ironiskt nog höll kvartersvärden (han heter Nils-Thure) på att klippa ett annat cykellås när jag kom dit, och det visade sig vara en kille i min klass som lyckats med samma bedrift.
Undrar om vi tappade nyckeln samma kväll?

En annan glad sak är att jag upptäckte att jag kommer att få 3500 kr i skatteåterbäring. Speciellt välkommet då jag räknat med att få betala restskatt. Hmm...då gäller det bara att bestämma sig för var man ska resa. Det blev för dyrt med tågluffen så det blir nog inte av iaf. Det är lite för dyrt att hyra ett hus på två så vi får nog fundera lite. Kanske kan ta någon kortresa nu och sedan åka efter jul igen..  Afrika vore kul, men det är ju ännu dyrare. 

Nu väntar tvätten! Måste hinna med mitt pressade schema för idag.Vårglädje

Igår var jag på BodyBalance och fick en sån där stark känsla av att vara lycklig. Allt kändes så bra! Och det håller dessutom i sig. Utanför fönstret skiner solen, inte ett endaste moln, och det blir varmare och varmare hela tiden. Jag har slutat plocka fram mina svarta tröjor på morgonen och väljer istället kläder med rött, blått och grönt. Jag vaknade en timme innan klockan idag och var pigg! Bara en sån sak.

Jag gjorde t o m American Breakfast till mig själv i morse. Bacon, stekta champinjoner och ägg. Perfekt. :)

Vårdcentralsbesöket igår gick också bra. Hann bara med tre patienter men jag tror det räcker. Intressant och roligt att se hur distriktsläkarna arbetar och jag kände mig lite närmare mitt framtida yrke.

Nu ska här samtalas. Gruppövningar på hög nivå, i vår kurs Professionell Utveckling.TILLÄGG: Kalle kanske kommer in på läkarprogrammet till hösten! Det visade sig att om han skickat in sina betyg till Umeå och bett om att få sina extra poäng för de MVG:n han har i biologi, kemi, matte, fysik och..ja, något mer var det - då skulle han ha blivit kallad till intervju redan i våras! Nu kan han dessutom få ytterligare 0,1 p till högskoleprovet om han skickar in sin arbetslivserfarenhet...Tänk om det blir så.... :) Måste ställa om i mitt huvud. Häftigt.

Bara smått hjärnskadad

Ja, jag försöker långsamt ta mig ikapp på kursen. Det går inte så bra, men det blir nog bättre så fort jag får min kursbok från Adlibris. Nästa vecka har vi Professionell utveckling, så då kan man ta det lite lugnt ett tag. Vi ska göra ett besök på en vårdcentral och följa med olika patienter för att se hur de bemöts och höra med dem hur de uppfattade läkarbesöket. Får se hur det går.

Igår hade vi en ögonbottensdemonstration. Vi fick droppa ögondroppar i det ena ögat som gör att pupillen utvidgas. Tyvärr är bilden tagen då effekten börjat avta, men erkänn att jag ser smått hjärnskadad ut? Fick många konstiga blickar när jag var och handlade på ICA. (Fast då var ju ena ögat så gott som helt svart också..)

image7


Kalle berättade att hans kompisar tyckte "att jag var fräsch". Att man kan bli så väldigt glad för något sådant! Jag känner dem inte ens, men det kändes jättebra. Det ska jag leva på länge. :)


Här är förresten en samlad bild på mig och mina kompisar här i Umeå (bland andra. :)) Om man kunde få bli sådär brun igen...

image8Tillbaka från fjällen

Nu är jag tillbaka efter några dagar i Tänndalen. Det var verkligen...underbart. Att få komma bort en liten stund, skita fullständigt i att plugga och bara få ta det lugnt och vara med varandra. Stötte märkligt nog på Anna, Peter och Erik också! Kul överraskning att de var där. Vi hann inte umgås så mycket för de skulle åka dagen efter att vi kom, men det var roligt att se dem. Får som sagt bli till påsk istället.
Jag ramlade ingenting heller (men det gjorde Kalle - två gånger. :D Han gjorde inte illa sig eftersom han så gott som stod stilla när han gjorde det..)

Har varit och fixat pass idag, lättare sagt än gjort. Bad att de skulle skicka det till Sundsvall eftersom polisstationen ligger så dåligt till här i Umeå. Kom på efteråt att jag inte hinner till Sundsvall inom öppettiderna...Så, nu blir det bara jättekrångligt. Ska ba dem att skicka upp det till Umeå igen. Tror ni de gillar mig? :)

Nu ska jag lära mig ordlistan utantill. Den på latin, eftersom det verkar vara vad som krävs för den här nya kursen jag läser..  Kul. Super.For better or worse


VIKTIGT!VIKTIGT!VIKTIGT!VIKTIGT!VIKTIGT!VIKTIGT!VIKTIGT!VIKTIGT!VIKTIGT!VIKTIGT!VIKTIGT!VIKTIGT!VIKTIGT!VIKTIGT!

Okej, inte så viktigt kanske...men jag funderar över påsken. Förhoppningsvis är det en hel del folk som kommer hem då? Jag åker bort på påskafton för att hälsa på Katarina i Spanien, men skulle jättegärna vilja göra något på långfredagen. Så om ni är hemma och har lust att träffas då så kanske ni kan hålla den dagen lite öppen för förslag? :) Det är lite segt att bara få ses på sommaren och under jullovet...

För övrigt så hade vi klar sikt på månförmörkelsen här. Måste säga att den såg lite läskig ut när den var halvförmörkad. Som om den drabbast av någon aggressiv cancersjukdom. (För mycket cancer i mina läroböcker just nu)

Och på onsdag är det över. Då kan jag återfå lite av mitt privata liv, och slippa sitta framför the Cell hela dagarna. Dessutom tar jag en sväng till Tänndalen på fredag. (Hur länge blir du kvar, Emilie?) Kan knappt vänta på att få kasta mig ut i backarna!

Ikväll blir det mer lägenhetstittande. Vi har en visning kl 18.00 och sedan ska vi bestämma oss för om vi ska bo ihop den 1 maj. Scary, scary, scary... Men den ligger lite långt bort så vi får se.Tillägg:
Ja, nu har vi varit och kollat på lägenheten och den var fullkomligt perfekt förutom att den ligger så "långt" bort. Rädd att jag ska känna mig isolerad om jag är ensam hemma där någon gång. Att det ska kännas som om det bara är vi i hela världen. Varför kan det inte bara vara lätt och kännas superbra? Jag gillade verkligen lägenheten, men vi har bestämt oss för att tacka nej ändå. Vi får väl prova och bo ett hus ifrån varandra ett tag istället. Någon gång i framtiden kan vi kanske få en lägenhet här på Nydala. Det skulle kännas bra (även om den aldrig kan bli lika fin som den på Tomtebo). En del i det här är väl också att jag känner mig så jättegammal när jag tänker på att vi ska flytta ihop. Vara sambos. Jag har redan koll på vad jag ska jobba med och hur mitt liv kommer att se ut. Om vi flyttar ihop då är allting klart liksom. Det är bara att sätta igång att skaffa barn. Jag har inte riktigt kommit så långt i min utveckling att det känns alldeles bra. Kanske behöver bo i mitt lilla studentrum en liten stund till. Fast lägenheten var verkligen perfekt...

Laborintos


Igår var jag äntligen på bio igen. Det är så många filmer jag vill se men jag har helt enkelt inte haft tid. Högst på listan stod filmen El laborinto del Fauno, Pans labyrint, och det var den jag och Kalle såg igår. (Dessutom var det min första film som guldmedlem. *stolt*) Det är en spansk film som utspelar sig under Franco-regimen. Den var betydligt grymmare än vad jag trott, men man kan blunda under tortysscenerna (jag övade min spanska under tiden, men jag förstod inte särskilt mycket utan text...) Mina favoritscener är naturligtvis de då huvudpersonen är i den andra världen. Snyggt gjort var det iaf. Gillade slutet med - det är så det kommer bli för mig..ungefär. :)
Här finns en recension om ni är intresserade.

http://www.moviezine.se/filmsidor/pans_labyrinth.shtml

image6


Nu ska jag fortsätta att plugga till tentan. Det tar aldrig slut och jag lär mig aldrig allt det jag ska kunna. Nu har jag ett 13-16 pass på MB (medicinska biblioteket) att genomföra och så får det bli melodifestivalen och bastu ikväll med tjejerna.


(Sen ska jag banta i ett år. Och träna. Usch, mår bara dåligt över min obefintliga disciplin)