Gryning över Kalehara

Nu skrev jag nyss ett jättelångt, jättefint inlägg men det lyckades försvinna på vägen till publicering. Det gör att jag kanske är en aning mer begränsad i det här nya inlägget och inte skriver med fullt samma entusiasm nu när jag ska försöka upprepa allt igen...

Okej, men såhär då. Vi är nyss hemkomna till vår lägenhet efter en liten sväng ute i Europa. Berlin tog sig mot slutet av veckan då solen faktiskt visade sig och det nästan kändes som lite vår. Det är en stad full av kontraster. Öststat möter futurism. Man kan få det mesta - utom bra (billig) shopping för tjejer. Kalle har däremot köpt jättefina saker som jag istället ska glädja mig åt under våren. Vi hade inte riktigt sånt flyt som vi hade önskat oss...
1. Efter en lång promenad till museumet som vi planerat att besöka fick vi veta att det var flyttat till andra sidan stan. Det var bara att gå tillbaka.
2. Vi hade planerat ett biobesök och efter visst besvär lyckades vi hitta biografen (som var jättefin). Tyvärr visade det sig att de hade ändrat tiderna för filmerna samma dag så vi hade redan missat den film som vi hade tänkt att se. Så det blev inget med det.
3. Jag gjorde ett inköp under resan. Min underbara parfym The One som jag ställt fram på skrivbordet för att inte glömma på hotellet. På flygplatsen kom jag på att det fortfarande stod kvar där. Jag fick köpa en ny på taxfreen, men det blev en dyrare parfym än jag hade tänkt mig...
Annars var det bara bagateller som vätskefyllda skavsårsblåsor och att vi köpte vin som vi inte hade någon vinöppnare till.. Men det var en bra resa! :) Mysigt att få vara på tu man hand och ha lite tid över för varandra. Man kan behöva det ibland.

Att komma tillbaka till Umeå känns ju underbart (inte). Här väntar mig ett tvåveckors-intensiv pluggrace till tentan. Ett tips till alla är att börja plugga när kursen börjar. Inte missa början, som jag lyckades göra, och sen aldrig riktigt komma igen. Jag hoppas att det löser sig men det kommer att bli ett riktigt hårt jobb som väntar mig. Det tillsammans med min nysatsning på Beach 2008 känns som en lite mindre rolig period än den som jag nyss haft.
För att återfå min studiemotivation funderar jag på att läsa ytterligare en kurs till hösten... Jag håller på att läsa Gryning över Kalehara av Lasse Berg som är en helt underbar bok. Den behandlar människans utveckling och evolution och jag har verkligen fallit för ämnet. Det finns en hel del internetbaserade kurser som tar upp det, men vi får se hur det känns. Jag funderar på det. Men läs boken!

image48

Ich bin in Berlin!

Hej allesammans!
Sitter pa intercafé pa Alexenderplatz efter att ha varit runt pa en massa shoppinggallerior. Jag har inte handlat sa mycket, men det har blivit en parfym iaf. Härligt. :)

Vädret är daligt - regn, hagel, snö och blasigt. Vi försöker halla oss inomhus och det gar rätt bra.

Imorgon blir det nog Ägyptische Museum!

Kalle har varit jätteduktig och pratat massa tyska som jag inte förstar ett ord av (jo, kanske lite). Bra att ha med honom iaf. :)

Det blev ett snabbt, litet inlägg för nu ska vi vidare.
Kalle hälsar alla hemma med. Plugga inte för mycket, blir sa mycket för mig att ta igen da. ;)

...

....Kan jag få  byta utbildning nu?

NY

Sitter i lägenheten på Upper West Side och har precis ätit middag. Idag har det regnat och det blev ingen shopping utförd. Var är alla bra butiker?! Annars så gillar jag verkligen New York. Allt är väldigt välbekant, trots att vi aldrig har varit här. Jag känner igen mig på platser som jag aldrig har varit på, kan alla program på teve, och den amerikanska engelskan är så lätt att förstå. Häftigt. Och alla är precis så amerikanska som man har trott!

Imorgon blir Museum of Natural History och lite Soho. Katarina och jag ska och fixa manikyr och hår. På kvällen har vi biljetter till Lionking så det är fullt schema.

Och om man är less på singellivet är det bara att åka hit. Måste vara extremt lätt att få en date här. Börjar förstå hur det fungerar i Sex and the City. Katarina och jag blev bjudna på ett födelsedagskalas ikväll, men tyvärr är ju hon bara 20 så hon kunde inte följa med ut.. :) Fast ibland är det ju bra att ha en ursäkt.