En kväll på akuten.

Lördagkväll. För att få en ursäkt för att slippa gå på fest den här helgen (också. Det börjar bli många i rad nu) så gick jag en kvällsjour på kirurgakuten. Tyvärr har jag en inneboende förmåga till att "lugna ner" hela sjukhuset. Varje gång jag försöker gå en jour töms avdelningarna och akuten på patienter. Kanske kan användas positivt i framtiden, men just nu känns det som om jag skulle kunna ha lite nytta av att få se lite patientfall. Jag fick iaf göra en lyckad inskrivning. Små steg framåt. :)

Check.

Det gick bra. Tillräckligt bra iaf. Nu är det bara att slappna av resten av terminen... Typ. :) Och på sjukhuset fanns inga sjuka kirurgpatienter så vi fick fredagkvällen ledig. Jag ska ägna den åt sömn. Sweet sweet sleep.

Terminstart

Nu har terminen dragit igång igen. Vi har gått från 8-17.00 varje dag och nästan bara haft föreläsningar. Det är lätt att bli rastlös och uttråkad. Tack och lov börjar vår kliniska utplacering på måndag. Själv ska jag vara på endokrinolog-kirurgen i fyra veckor. Det blir mycket att lära sig och hålla koll på. Däremot känner jag mig inte alls speciellt orolig eller nervös inför den här terminen. Inget kan nämligen slå det faktum att jag ska hålla muntligt föredrag på anestesiologernas årsmöte.. Jämfört med det känns 30 p tenta och sit-in examination som en söndagsfika. 18 september är det iaf över. Inte lång tid kvar.